A megyei Békéltető Testületnél járt a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság titkárságvezetője

2015.09.10 15:22

A Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek látogatását célzó országjárásának negyedik állomása Tatabánya volt. Peller Péter fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság titkárságvezetője, Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő, valamint Boldizs József nemzetközi ügyekkel foglalkozó szakértő a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testületnél járt.

 

A látogatás során a helyettes államtitkárság munkatársai, valamint a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testület elnöke, Dr. Rozsnyói György rövid megbeszélést tartott Zoltai Dániel titkár úrral a megyei békéltető testület helyzetéről, a fogyasztóvédelmi területet érintő főbb kérdésekről, valamint a költségvetési támogatás elosztásával kapcsolatos gyakorlatról.

Dr. Rozsnyói György elnök úr ismertette a testület 2014. évi eredményeit, köszöntötte a Helyettes Államtitkárság munkatársait. Peller Péter titkárságvezető beszámolt az elmúlt időszak fogyasztóvédelmet érintő változásairól, Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő pedig a békéltető testületeket érintő jogszabályi változásokról.

A beszámolókat követően konzultációra került sor a testületi tagokkal, akik üdvözölték a fogyasztóvédelmi törvény módosításának céljait, azaz a békéltető testületek szerepének erősítését, ezzel együtt a magyar vitarendezési kultúra fejlődésének elősegítését. Emellett megosztották a békéltető testületi munkájuk során gyűjtött tapasztalataikat.

'; $('rbcBookmarks200000006').innerHTML = bookmarks; bookmarks.evalScripts(); }); /* ]]> */

—————

Vissza